'En Fazla AR-GE Proje Katkı Ödülü' 2 Yıldır SDÜ'ye Gidiyor

Ge Proje Katkı Ödülü’ne layık görüldü.

'En Fazla AR-GE Proje Katkı Ödülü' 2 Yıldır SDÜ'ye Gidiyor
SDÜ’nün ödülünü, Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Serdal Terzi, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı. Geçen yıl da farklı bir adla aynı ödülü aldıklarını belirten SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı, TİM’in her sene düzenlediği AR-GE Proje Pazarı’na en çok AR-GE projesi veren üniversite olduklarını söyledi.



Organizasyonda Türkiye’nin çok büyük firmalarının ödül aldığını ileten Çarıkçı, "Biz de bu firmaların arasında olmaktan gurur duyduk. 4. İnovasyon Haftası düzenlendi.

Çok büyük etkinlik. Sayın Cumhurbaşkanımız da her sene mutlaka katılıyor. Türkiye’de AR-GE ve İnovasyon gelişimi açısından büyük bir etkinlik. Her sene üniversite olarak katılıyoruz. Geçen sene de ödül almıştık. Bu senenin bir özelliği de İnovaTİM diye bir inovasyon ekibi kuruldu. Türkiye’deki üniversitelerden öğrenciler katıldı.

Bizim Mühendislik Fakültemizden 19 öğrenci bu takımda yer aldı. O yüzden çok gururluyuz. Geçen yıl ve bu yıl bu ödülün alınmasında katkısı olan Tekstil Mühendisliği bölümüne de teşekkür ediyoruz. Onların büyük katkılarıyla bu ödülü alıyoruz. Seneye de aynı ödülü alma iddiasındayız" dedi.

TAŞRA ÜNİVERSİTELERİ ANADOLU ASLANI

İnovasyon ve AR-GE’nin devlet politikası olduğunu kaydeden Rektör Çarıkçı, "Bu yolda ilerlemiş, daha önce yola çıkmış üniversiteler var. Bizim gibi genç üniversiteler iddialı olmaya çalışıyorlar. Bu altyapı kadro ve biraz da bütçe meselesi. Bizim elimizde iyi bir kadro var ama dezavantajlarımız da var. Bu şartlarda bizim gibi üniversitelerin bu tür ödülleri alması önemli. Anadolu Aslanları deyimi kullanıyoruz ya, bence taşra üniversiteleri birer Anadolu Aslanı. Bu yetersizlikler içinde bu ödüllerin peşinde koşmaları çok değerli. Orada SDÜ’nün adının çıkması hem şehrimiz hem bölgemiz için gurur verici" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA