Arnavutluk'ta Hükümet Protestosu

Erken seçim talep eden muhalefet yanlıları, hükümet binasına yumurta atıp, Başbakan Rama'nın fotoğraflarını yaktı

Arnavutluk'ta muhalefet partilerince başkent Tiran'da düzenlenen gösteride, hükümet binasına yumurta atıldı, Başbakan Edi Rama'nın fotoğrafları yakıldı.

Mevcut hükümetin politikalarını eleştiren ve erken seçim talep eden muhalefet yanlıları, hükümet binası önünde toplandı. Slogan atan göstericiler, bir süre sonra binaya yumurta atıp, Başbakan Rama'nın fotoğraflarını yakmaya başladı.

Binaya girmeye çalışan bir gösterici polis tarafından yakalanırken, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Muhalefetteki Demokrat Parti Genel Başkanı Lulzim Başa, burada yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin istifasını ve ülkeyi erken seçime götürecek geçici hükümetin kurulmasını talep etmek için toplandıklarını belirterek, "Edi Rama hükümetine daha fazla zaman vermeyeceğiz. Hiç kimse daha fazla beklememeli. Bu bir başlangıç. Sivil itaatsizlik başlamıştır" ifadesini kullandı.

Başa'nın konuşmasının ardından göstericiler, İçişleri Bakanlığına yürüdü. Bakanlık binasına taş atarak bazı camları kıran göstericilerle polis arasında arbede çıktı.

Bakanlık önünde yaklaşık bir saat bekleyen göstericiler daha sonra eylemlerini sona erdirdi.

Protestoya eski başbakanlardan Sali Berişa da katıldı.
Kaynak: AA