Üniversite Öğrencilerinden Yürüyüş

Bitlis Üniversitesi Öğrenci Derneği (BÖ-DER) üyeleri, 3 gün önce trafik kazasında hayatını kaybeden Fatma Sabaz (19) için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Üniversite Öğrencilerinden Yürüyüş
Bitlis Üniversitesi Öğrenci Derneği (BÖ-DER) öncülüğünde bir grup öğrenci; yürüyüş, basın açıklaması ve kazanın olduğu yere karanfil bıraktı. BEÜ bahçesinde toplanan bir grup öğrenci, kaza yerine yürümek istedi. Polis ekipleri Bitlis Eren Üniversitesi’nden kazanın olduğu yere yürümek isteyen gruba izin vermedi. Kaza yerine karanfil bıraktıktan sonra oturma eylemi yapan bir grup öğrenci, polis ekiplerinin ikaz etmesi sonucu dağıldı.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Zehra Tadik, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün özellikle Kredi Yurtlar Kurumu yol güzergahı ve karayolunun birleştiği noktasında kavşak, üstgeçit, ışıklandırma, yaya geçidi, trafik levhaları ve hız sınırlandırması önleminin alınmasını söyledi.

4 Aralık Cuma günü tedbirsizliklerden ötürü bir kaza meydana geldiğini ifade eden Tadik, "Bu vahim kaza sonucu maalesef ki Fatma Sabaz arkadaşımız hayatını kaybetmiştir. Bizler Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri olarak Fatma Sabaz arkadaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu kazaya sebebiyet vermiş, gerekli önlemleri almamış tüm kurum ve kuruluşları derin üzüntü ve nefretle kınıyoruz. Son 7 yıl içerisinde Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde 3 öğrencimiz gerekli kurumların görevlilerini yerine getirmemesinden kaynaklı hayatını kaybetmiş, onlarca ölümcül kaza meydana gelmiştir" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Sağlık Kurumları İşletmeciliği 1. sınıf öğrencisi Fatma Sabaz (19), toplu taşıma aracıyla üniversitenin kampüsündeki kız yurduna giderken kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.
Kaynak: İHA