İstanbul'da Kar Eğlencesi Erken Başladı

Kış aylarının en eğlenceli sporlarından biri olan buz pateni heyecanı İstanbul’da başladı.

İstanbul'da Kar Eğlencesi Erken Başladı
Tuzla Viaport Marina’da otopark alanına kurulan Ice Park yarı olimpik buz pisti, kış sporu tutkunu ilk ziyaretçilerini kabul etti. Paten yapmaya gelenler kızakla kaymanın ve kar topu oynamanın keyfini de çıkardı.

VELİLER DE BUZDA KAYMA HEYECANI YAŞADI

Kayak pistinin tadını çıkaranlar sadece çocuklar değildi. Veliler de çocuklar kadar buzun keyfini çıkardı. Çocuklarını yeni açılan buz pistine getiren bazı veliler, adeta çocukluk yıllarına geri dönerek buzda kaydı. Esra Andaç, “Çok güzel bir şey, çocukluğuma geri döndüm. Çok heyecanlandım ve kızımla birlikte her hafta sonu buraya geliyoruz. Bu pistinin açılmasına da çok devindik” diye konuştu.

Yarı olimpik buz pistinin tadını çıkarmaya gelen Azra Bilercioğlu, “Üç yıldır normal paten kayıyorum ama hiç buz pateni kaymamıştım. Burada ilk defa kayıyorum. Pist güzel ama çok kaygan” dedi.

“YÜRÜMEYİ BAŞARABİLEN HERKES KAYABİLİR”

Buz pateni yapmanın düşünüldüğü kadar zor olmadığını ve herkesin bu sporu yapabileceğini belirten buz pateni eğitmeni Kandemir Tepe, “Buzdan korkan insanlar var. Yapılması gereken güzel bir spor aslında. Yürümeyi başarabilen herkes kayabilir zaten. Biz makul fiyatlarla bunu yapmaya çalışıyoruz. Kaymak isteyenlere eğitimler veriyoruz” diye konuştu.

Tesis hakkında bilgiler veren VIA Entertainment Genel Müdürü Faruk Erdurcan, “Ice Park, bugün itibariyle faaliyete geçen bir tesisimiz. Burada yarı olimpik bir buz pistimiz var. Yeni başlayanlar için yapmış olduğumuz bir pist var. Özellikle çocukların ilgi göstereceği bir kızak alanımız var ve bir de kar alanımız var. Burası 27 Mart tarihine kadar faaliyet gösterecek bir tesis. Bu tesisisin üzeri kapalı olacak, burayı kış süresince de canlı tutmaya çalışıyoruz. Özellikle önümüzdeki hafta itibariyle gösteri gurupları buz pistinin üzerinde çeşitli gösteriler yapacak. Buraya gelen misafirlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda buz sporlarını da özellikle okullar nezdinde de sevdirmeye çalışıyoruz. Bugün gördüğümüz ilgi de aslında bu konuda vereceğimiz desteğin çok faydalı olacağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

DÜNYACA ÜNLÜ BUZ PATENİ GÖSTERİLERİ SEGİLENECEK

Kış boyunca devam edecek Viaport Marina Kış Festivali’nde çeşitli İskandinav Ülkelerinden özel gösteri ekipleri Viaport Marina’ya adeta çıkarma yapacaklar. Hemen her gün gösteri sergileyecek patencilere, animasyon ekipleri de eğlenceli aktivitelerle eşlik edecek. Gösterileri izlemeye gelen vatandaşlar, dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek sporcuların hazırladıkları gösterileri canlı olarak izleme imkanı bulacak.

Kış sporu severleri buz pistini 27 Mart’a kadar ziyaret edebilecek.
Kaynak: İHA