AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Doğan Açıklaması

"Sokak hayvanlarının ıslahı konusunda Odunpazarı Belediyesi görevini yeterince yapmıyor"

ESKİŞEHİR - AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, sokak hayvanlarının ıslahı konusunda Odunpazarı Belediyesi'nin görevini yeterince yapmadığını iddia etti.

Doğan, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Belediye Başkanı Kazım Kurt'u eleştirerek Odunpazarı bölgesinde bulunan başı boş sokak köpeklerinin sorununu dile getirdi.

Sokak hayvanlarının Odunpazarı bölgesinde büyük bir sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Doğan, söz konusu köpeklerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Belediye başkanı Kazım Kurt'un "Sokak hayvanı sorununu çözeceğim" ifadelerinin bulunduğunu anlatan Doğan, konuşmasına şöyle devam etti :

"Odunpazarı bölgesinde, Vadişehir, 71 Evler, Emek, Üniversite Evleri ile Ihlamurkent Mahallelerinde ve daha bir çok yerde sokak hayvanları çoğalması ve bundan doğan sıkıntılar var. Bir belediye başkanının görevi insan, çevre ve hayvan sağlığını en üst düzeyde korumaktır. Odunpazarı Belediye başkanı oturduğu koltuğun hakkını yerine getirememektedir. Haziran 2015'ten sonra artan hayvan ölümleri var. Sistematik bir şekilde kimin yaptığı belli olmayan hayvan ölümleri var. Bu bölgede yaşanan olaylar artarak devam ediyor. Sokak hayvanlarının ıslahı konusunda Odunpazarı Belediyesi görevini yeterince yapmıyor. Kazım Kurt sözde hayvan severdir."

Toplantıda Odunpazarı bölgesinde ölen köpeklerin çöp arabasına atıldığı görüntüleri de paylaşan Doğan, "Bizde bu görüntüleri çeken şahitler de var" dedi.

Doğan ayrıca, Osmangazi Mahallesi Şehit Raif Özgür Parkı'nda, sahibine müdahale etmek isteyen polise saldıran köpeğinde 28 Kasım gecesinde hayvan barınağından çalındığını iddia etti.
Kaynak: AA