Irak'taki Olaylar

Irak Bakanlar Kurulu Milli Güvenlik Komitesi, ülkedeki sığınmacıların durumu, terör saldırıları ve Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığını ele aldı

Irak'ta Bakanlar Kurulu Milli Güvenlik Komitesi'nin Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığında toplandığı bildirildi.

İbadi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, toplantıda, DAEŞ saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacılara hizmet konusu ile elektrik hatlarının terör saldırılarından korunması konuları ele alındı.

Toplantıda Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin "Erbain" olarak adlandırılan 40. günü etkinliklerinin başarıyla tamamlanması da değerlendirildi.

Açıklamaya göre, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığının da görüşüldüğü toplantıda, "Bakanlar Kurulu Milli Güvenlik Komitesi, Irak, Türk güçlerinin hükümetin bilgisi ve onayı dışında 'egemenliğin ihlali ve iyi komşuluk ilişkisi prensiplerine aykırı olarak saydığı' ülke topraklarına girmesine karşı olduğu tutumumuzu yeniliyoruz. Irak, bu güçlerin 48 saat içerisinde çekilmemesi halinde Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) müracaat dahil mevcut tüm seçeneklere başvurma hakkına sahiptir" denildi.
Kaynak: AA