Foça CHP Günal Biçer'le Devam Dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Günal Biçer açık ara ile tekrar başkan seçildi.

Demirağ’ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı.
Delegelerin teklifi ile mevcut Başkan Günal Biçer, eski Yenifoça Belediye Başkanı Osman Yurtseven ve Avukat Aycan Güler ilçe başkanlığına aday oldu. Konuşmaların ardından ilçenin 122 delegesi, ilçe başkanı, 12 yönetim kurulu üyesi ve 5 il delegesi için oylarını kullandı. Seçimin saat 17.00’de sona ermesi ile sayıma geçildi. 121 delegenin oy kullandığı kognrede Günal Biçer’e 80, Osman Yurtseven’e 37, Aycan Güler’e 2 oy çıktı. 2 oy ise boş çıktı.
Başkanlığının kesinleşmesinin ardından Biçer’i ilk kutlayan diğer aday Osman Yurtseven oldu. Biçer, Yurtseven ve İl Başkanı Serter birlik beraberlik mesajı verdi.
Delegelere, adaylara ve partililere teşekkür eden Günal Biçer, çok güzel bir havada, demokrasi örneği bir seçim gerçekleştirdiklerini, amaçlarının CHP’yi ülkede iktidar yapmak olduğunu söyledi.
Biçer, “Foça kongresini Foça örgütü kazandı. Çok demokratik bir yarış oldu. Aday olan diğer arkadaşlarımızla birlikte partinin çıtasını daha yükseklere taşımak için el ele, kol kola çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
İl Başkanı Bedri Serter ise, diğer ilçelerde olduğu gibi Foça’da da nezaket kuralları içinde partiye yakışır bir seçim yaptıklarını, seçimlerin kaybedeninin olmadığını söyledi.
Serter, "Seçimleri kazanan bütün ilçe başkanlarıma başarılar ve mutluluklar diliyorum. Bu seçimlerin kazananı sadece CHP’dir. CHP’yi 2019’da hedefe götürecek olanlar bu seçimlerde seçilen ekipler olacaktır. Birlik ve beraberlik halinde CHP’yi her yerde iyi şekilde temsile hazırız. Bundan sonraki süreçte partimizi genel başkanımızın liderliğinde 2019 iktidarına götüreceğiz” dedi.
