Canik'te Unutulmaz Gece

Ünlü Yazar Sinan Yağmur, Canik’te hayranlarıyla buluştu.

Canik'te Unutulmaz Gece
Canik Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Şeb-i Arus gecesinde söyleşi ve ’Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems’ tiyatro oyunu, katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Canik Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şeb-i Arus Gecesi’nde Samsunlularla buluşan Sinan Yağmur, söyleşide tasavvuf, Şems Tebrizi, Mevlana ve Hz. Muhammed’in yüce ahlakı üzerine konuştu.

Konuşmasını şiirlerle süsleyen Sinan Yağmur’un, söyleşisinin ardından ’Aynı’ adlı eserinden uyarlanan ’Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems’ tiyatro oyunu sahnelendi. Samsunluların yoğun ilgi gösterdiği oyun, dekoru, kostümleri ve ışık efektleriyle izleyenleri 1225’li yıllara götürdü.

“HEDEF, İLİM-İRFAN BİLEN GENÇLER”

Gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yunus Emrelerin, İbn-i Arabilerin, Hacı Bayram-ı Velilerin, Mevlanaların ve Şems Tebrizilerin açtığı yolda önce insan, önce millet diyebilmeyi başarmış; kardeşliği, sevgiyi, barışı her türlü maddi değerin üzerine çıkarabilmiş bir milletiz. Bugün insanlık, Şems Tebrizi, Mevlana ve onlar gibi ışık kaynaklarına derinden muhtaçtır. Biz de Şems’in dediği gibi ’İlmi olmayan bir beden, suyu olmayan bir şehre benzer’ anlayışıyla ilim irfan bilen gençler yetiştiriyoruz" dedi.

“DEĞERLERİMİZİN ADINI YAŞATIYORUZ”

Bir şehrin ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte gelişmesi gerektiğini ifade eden Genç, "Bizler manevi değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Örneğin Hz. Mevlana bizim manevi değerimizdir. Bu manevi değerlerimizi gençlerimize tanıtmak amacıyla Karadeniz’in en büyük eğitim kampüsünün adını Mevlana koyduk. Mevlana, Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü bir ilim ve irfan yuvası. İnşallah Hz. Şems ile Mevlana ve onlar gibi bizlere rehber olan manevi değerlerimizin ışığı sayesinde yarınlar bugünden çok daha güzel olacaktır" diye konuştu.

“SANATÇI DOSTU BAŞKAN”

Kültür-sanata katkılarından dolayı Başkan Osman Genç’e teşekkür eden ünlü yazar Sinan Yağmur da, "Okurken ağlatan kitabımın oyunu da aynı duyguları yaşattı. Oyunun Anadolu galasını Canik’te gerçekleştirmiş olmak beni onurlandırdı. Canik’te işine, halkına sevdalı, sanat ve sanatçı dostu bir belediye başkanı var. Canik yüreğinde Mevlana bulunan bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı. İnşallah birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağız" şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda ise Başkan Osman Genç, Sinan Yağmur’a perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti. Oyuncular daha sonra salonda bulunan izleyicilere çiçek atarak teşekkür etti. Duygulandıran geceye Başkan Osman Genç ve eşi Nimet Genç’in yanı sıra, Yazar Sinan Yağmur, Başkan Yardımcıları Alican Usta, İrfan Göz, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygun, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Söyleşi ve tiyatronun ardından Yazar Sinan Yağmur ve Başkan Genç, kitapları birlikte imzaladı.
Kaynak: İHA