Akşehir İHH'dan Suriye'ye Yardım

İHH İnsani Yardımlaşma Vakfı, Konya’nın Akşehir İlçesinden Suriye’ye insani ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 1 TIR yardım gönderdi.

Akşehir İHH'dan Suriye'ye Yardım
Nasreddin Hoca türbesi önünde gerçekleştirilen İnsani Yardım TIR’ını uğurlama törenine Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Akşehir İHH temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal yaptığı konuşmada, "Şuan burada sizlerin büyük desteğiyle ve merkezimizin katkılarıyla bir TIR’ı inşallah Suriye’de son günlerde mağduriyet yaşayan Türkmen kardeşlerimize göndereceğiz. İslam dünyası son 150 yılı acılarla yaşadı. Fakat hepimizin fark ettiği gibi bu ümmet yeniden ayağa kalkıyor. Yeniden ayağa kalmamızı engellemek için doğulu batılı şer güçler ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ve bizim yeniden kendi topraklarımıza hükmetmemizi, kendi ümmetimiz hakkında kararları kendimizin almasını engellemek için her türlü hileye başvuruyorlar. Adı koyulmamış bir savaş yaşıyoruz. 3. Dünya savaşını uzun yıllardır bizim topraklarımızda ve bizim kanımızla sürdürüyorlar. Bu vesileyle burada toplanan kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz 9-10 aylık Konya yeni İHH yönetimi olarak bütün ilçelerimizde büyük bir kenetlenme gerçekleştirdik ve ilçelerimizden de yardım TIR’ları uğurluyoruz. Bugün burada 78. TIR’ımızı uğurluyoruz. Yılın sonuna az bir süre kaldı ama becerebilirsek 22 TIR daha gönderip gönderilen TIR sayısını 100’e tamamlamayı Allah’tan umuyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan dualar eşliğinde yardım TIR’ı Suriye’ye hareket etti.
Kaynak: İHA