İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu

Uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik operasyonda 350 kilo 530 gram "skank" ele geçirildi, gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i tutuklandı

İstanbul'da uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik operasyonda 350 kilo 530 gram "skank" isimli uyuşturucu madde ele geçirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kosova ve Arnavutluk üzerinden uyuşturucu madde sevkiyatı yapıldığının tespiti üzerine, Avcılar, Bakırköy ve Bayrampaşa'daki 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 350 kilo 530 gram "skank" elde edildi. Ayrıca, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 11 bin avro ve 16 bin 600 lira ile iki otomobile el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden Z.K, C.B, Y.Y, B.D. ve A.R. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. B.K. ve A.A. ise serbest bırakıldı.

Hint keneviri ile birçok kimyasal maddenin karışımıyla elde edilen "skank"ın kilogramının 30-50 bin lira arasında fiyatla piyasaya sürüldüğü, eroinden daha pahalı olan uyuşturucunun "yeşil kokain" olarak adlandırıldığı kaydedildi.

Uyuşturucu maddenin yoğunlukla Balkanlar üzerinden Türkiye'ye sokulduğu bildirildi.

Elde edilen uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon lira olduğu belirtildi.
Kaynak: AA