Hollande'dan Yeni Yıl Mesajı

Fransa Cumhurbaşlanı François Hollande, yeni yılda terör tehdidinin süreceğini belirterek, "2016'da kesinlikle terörizmle yoğun bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Hollande, Elysee Sarayı'ndan her yıl görüntülü olarak yayımlanan geleneksel yeni yıl mesajında terörle mücadele ve işsizlik konularına değindi.

Ülkede 2015 yılında düzenlenen terör saldırıları sonrası Fransız halkının gösterdiği kararlılıktan gurur duyduğunu söyleyen Hollande, "Terör tehdidi hala devam ediyor. 2016'da kesinlikle terörizmle yoğun bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. İlk görevim sizleri korumak, kötülüğün kaynağı olan Suriye ve Irak'ta harekete geçmek. Bu yüzden DAEŞ'e karşı hava saldırılarımızı yoğunlaştırdık" diye konuştu.

Yeni yılda işsizliğin kendisi için öncelikli bir konu olacağını belirten Hollande, ülkede işsizlik oranının düşmesi için 500 bin kişiye eğitim imkanının sağlanacağını ve şirketlere istihdamı artırmaları için destek verileceğini duyurdu.

Korsika'daki ırkçı gösterilere de değinen Hollande, mescide düzenlenen saldırının cezasız kalmayacağını belirterek,  "İster bir cami, isterse sinagog, tapınak ya da kiliseye yönelik olsun yapılan cezasız kalmayacaktır. Bu Fransa'nın onurunu ilgilendirir" ifadesini kullandı.

Ejaccio'da geçen perşembe akşamı asılsız ihbar üzerine belirtilen yere giden 2 itfaiye görevlisi ve bir polis yaralanmıştı. Olaya tepki gösteren protestocular bir mescide saldırı düzenlemiş ve Kuran-ı Kerim yakmaya çalışmıştı. Irkçı saldırı sonrası Korsika Valiliği 4 Ocak'a kadar Jardin de l'Empereur Mahallesi'nde gösteri yasağı getirmişti.

Kaynak: AA