Erzurum'da Kültür Sanat

EDT, "Buzlar Çözülmeden" ve "Nasreddin İnadın Sonu" oyunlarını seyirciyle buluşturacak

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Buzlar Çözülmeden" ve "Nasreddin İnadın Sonu" oyunlarını sahneleyecek.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, EDT bu hafta seyircilerinin karşısına biri çocuklar için iki oyunla çıkacak.

Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı, Pınar Aras'ın yönettiği "Buzlar Çözülmeden"de, Abdullah Arif Atalay, Ali Okumuş, Tamer Temel, Alev Mercan, Özlem Çiftçi, Ahmet Buğrahan Yanık,  Oğuzhan Vartolioğlu, İnanç Keteci, Yılmaz Karakuzu, Özlem Sağlam, Eymen Atalay, Mert Can Polatrol alıyor.

"Buzlar Çözülmeden" adlı oyun, akıl hastanesinden kaçan bir grup "deli"nin bir Anadolu kasabasını "akıllı"lardan daha iyi yönetmesi konu ediliyor.

Oyun 2 Ocak Cumartesi günü 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

- Nasreddin Hoca fıkralarından oyun

Özer Tunca'nın yazdığı, Levent Aras'ın yönettiği "Nasreddin İnadın Sonu" adlı çocuk oyununda ise Taner Köse, Ömer Menteşe, Samet Talayman, Kübra Tığtepe, Melike Durak Aras, Fatma Ayçin Güvercin ve Gülsüm Yalçın rol alıyor.

Oyunda, Nasreddin Hoca'nın dilden dile dolanan fıkralarından yola çıkılarak, var olanın değerinin bilinmesi, körü körüne zıtlaşmanın ve inatlaşmanın sonucunun ne tür kayıplara sebep olduğu, müzik eşliğinde keyifli bir hikayeyle anlatılıyor.

Dekoru Özlem Karabay, giysi tasarımı Ceren Karahan, ışık düzeni Duran Güngör tarafından yapılan oyun, 3 Ocak Pazar, 4 Ocak Pazartesi, 5 Ocak Salı, 6 Ocak Çarşamba günü saat 14.00'te seyirciyle buluşacak.
Kaynak: AA