Malatya'da Karla Mücadele Toplantısı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından karla mücadele kapsamında bir dizi tedbir alındı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altyapı Koordinasyon Merkezince karla mücadele toplantısı düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, yoğun kar yağışı ihtimaline karşı alınacak tedbirlerle, sahada yürütülecek çalışmaların görüşüldüğü toplantıda yaptığı konuşmada, karla mücadele için tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "Geçen sene ilçe belediyeler ve kamu kuruluşlarımızla güzel saha çalışmaları yürüttük. Herhangi bir mağduriyete mahal vermedik. Bu sene de başarılı bir performans ortaya koyacağımızdan şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Görevlendirmeleri yaptıklarını kaydeden Sarılar, "103 ekip, 875 personel, 232 de araç ve iş makinesi olacak. 5 bin ton tuz aldık. Kaldırımlarımız için de 40 ton solüsyon hazırladık. İlçe belediyelerimize yine her türlü desteği sağlayacağız. Bu yıl araç filosuna kattığımız 3 yeni kar savurma aracı yoğun yağışın olduğu bölgelerde kullanılacak. 11 tuzlama aracı kent merkezimizde hiç durmadan çalışacak" açıklamasında bulundu.

Sarılar, "Hemşehrilerimizden ricamız, kırsal mahallerde yaşayan hastalarını kent merkezine getirsinler. Bu tür durumlarda geceli, gündüzlü her türlü çağrıya gidiyoruz. Fakat yolu açmak saatler alabiliyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesinde görevli daire başkanları, şube müdürleri ve kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA