Londra'da Terör Eylemi Planlayan Çift

İngiliz çift, terör saldırısı planlamaktan ömür boyu hapis cezası aldı

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 Temmuz 2005'te düzenlenen terör saldırılarının 10. yıl dönümünde terör eylemi planlamaktan suçlu bulunan çift ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, terör eylemi planlamaktan suçlu bulunan 25 yaşındaki Mohammed Rehman ile 24 yaşındaki Sana Ahmed Khan'a ömür boyu hapis cezası verildi.

Davaya bakan Yargıç Baker, Rehman ve Khan'ın topluma ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

Yargıç Baker, şartlı tahliyeye uygunluğunun değerlendirilmesinden önce Rehman'ın en az 27 yıl ve Khan'ın da en az 25 yıl hapiste bulunması gerektiğini bildirdi.

Mahkeme kararında, 7 Temmuz terör saldırılarının 10. yıl dönümünde Londra metrosu ile başkentteki Westfield alışveriş merkezini bombalamayı düşündüğü bildirilen Rehman'ın "şehit olma niyeti" taşıdığı, Khan'ın ise bomba yapımı ile terör eylemi planlanmasında eşine yardımcı olduğu belirtildi.

- 7 Temmuz saldırıları

7 Temmuz 2005'te dört intihar eylemcisi, Londra'da 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi ölürken 700'den fazla kişi yaralanmıştı. Londra metrosunu her gün yaklaşık 4 milyon kişi kullanıyor.
Kaynak: AA