KTO Konya'yı 7 Dilde Tanıtıyor

KONYA - Konya Ticaret Odası (KTO), Konya'yı 7 dilde tanıtan kitap hazırladı.

KTO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, yaptığı açıklamada, "Konya-Anadolu'nun Gücü" kitabı ile Konya'nın yurtdışında tanıtımına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Pazar çeşitlendirme stratejisi sayesinde tüm dünyada Konyalı firmaların ulaşamadığı bir ülke kalmaması için çaba harcadıklarını ifade eden Öztürk, "Bu hedefi gerçekleştirmek için Konya'nın tanıtımına yönelik yaptığımız çalışmaları çeşitlendirmek istiyoruz. Konya-Anadolu'nun Gücü kitabımızda; Konya'nın jeopolitik özelliği, sosyo-ekonomik yapısı, tarihi, kültürel birikimi ile ilgili genel değerlendirmeler, ticaret, sanayi, tarım ve turizm potansiyeline bakış ile güçlü olduğumuz sektörlerin detaylı incelemeleri yer almaktadır" diye konuştu.

Kitabın, ilin yeni yabancı yatırımlar kazanmasına ve Konyalı ihracatçıların müşteri bulmasına katkı sağlayacağını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Kitabımızda yer alan Konya'nın projeleri de yakın gelecekte ilimizin ulaşacağı 'merkez şehir' özelliğini göstermektedir. KTO, dünyanın dört bir tarafında Konya’nın ticari işbirliğine yönelik organizasyonlar düzenlemektedir. Bu programlarda hazırlamış olduğumuz kitapları dağıtarak muhataplarımızın elinde şehrimiz ile ilgili kalıcı doküman olmasını sağlayacağız. Kitabımızda, Konya'nın üretiminde ve ihracatında ilk sıralarda yer alan ürünler, gelecekte büyük söz sahibi olacağı enerji, ulaşım ve turizm potansiyeli konuları detaylı olarak aktarılıyor. Projeler bölümünde ise; Konya Lojistik Merkezi, KOP-Konya Ovası Projesi, Karapınar Güneş Enerjisi Santrali, Karapınar Termik Santrali gibi projeler hakkında bilgi veriliyor."

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) işbirliği ile hazırlanan "Konya-Anadolu'nun Gücü" kitabı Fransızca, İspanyolca, Arapça, Rusça, Almanca, İngilizce ve Türkçe dillerinde hazırlandı. 7 dilde 1000'er adet basılan kitap, Türkiye'deki tüm büyükelçilikler ve ticaret ataşeliklerine de gönderilecek.

Kaynak: AA