GSO Başkanı Konukoğlu Açıklaması

"Genel seçimler yüzünden ekonominin ikinci planda kaldığı 2015'in aksine, büyüme performansımızın 2016'da daha fazla artacağına inanıyoruz"

GAZİANTEP - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, genel seçimler nedeniyle ekonominin ikinci planda kaldığı 2015'in aksine, 2016'da büyüme performanslarının daha fazla artacağını inandıklarını belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılını yeni umutlarla karşıladıklarını ifade ederek, yeni yılın Türkiye ve Gaziantep adına daha güzel gelişmelerle geçmesi, tüm dünyaya barış, huzur ve ekonomik refah getirmesini diledi.

Türkiye ekonomisinin kendi dinamikleriyle başarılı bir şekilde yoluna devam etmeye çalışsa da dünyada yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenebildiğini kaydeden Konukoğlu, komşularla ilişkiler, Türkiye-Rusya krizi, AB ile ilişkiler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımı ve küresel ekonomik durgunluğu, gelecek yılın gündeminde de yer alacak konular arasında gösterdi.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının iç pazarı tetikleyeceği ve yatırımlara ivme kazandıracağını vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Genel seçimler yüzünden ekonominin ikinci planda kaldığı 2015'in aksine, büyüme performansımızın 2016'da daha fazla artacağına inanıyoruz. Ülkemizde yeniden tesis edilen siyasi istikrar ve güven ortamı, ekonomik istikrarın güçlenmesini sağlayacaktır. Bu doğrultuda hükümetimizin açıkladığı dönüşüm programları ve bunun yapı taşları olan köklü reformları bir bir hayata geçirmesi; hem refah seviyemizi artıracak hem de Türkiye'yi bölgesindeki kaostan pozitif ayrıştıracaktır."

- "Dinamizm ve çalışkanlığımız en büyük avantajımız olacaktır"

Yüksek katma değer üreten, istihdam yaratan, ihracatını artıran bir ülke olma yolunda reel sektörün yatırım ve işletme aşamalarında daha güçlü ve rekabetçi olması gerektiğine dikkati çeken Konukoğlu, hükümetin bu çerçevede iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik adımlara devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Konukoğlu, 2015'in zor bir yıl olmasına rağmen Gaziantep'in büyümesini, yatırım, üretim ve istihdam artışını sürdürdüğünü belirterek, "Gaziantep, inşallah önümüzdeki yıl da büyüme hızını ve ihracat gücünü artıracaktır. Dinamizm ve çalışkanlığımız en büyük avantajımız olacaktır" ifadesinde bulundu.

Gaziantepli ihracatçıların, dış pazarlarda ve komşu-çevre ülkelerdeki olumsuzluklara rağmen rakamları korumasının büyük başarı olduğunu kaydeden Konukoğlu, Gaziantep'in en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde ihracatın en az oranda düşen illerden birisi olduğuna işaret etti.
Kaynak: AA