Gaziosmanpaşa Kışa Teslim Olmayacak

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kışın zor şartlarında vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçti. Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi kuran Gaziosmanpaşa Belediyesi, 24 saat hizmet verecek olan karla mücadele ekipleri oluşturdu.

Gaziosmanpaşa Kışa Teslim Olmayacak
Gaziosmanpaşa Belediyesi, kar yağışının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla bir dizi önlem aldı. Vatandaşların kış şartlarında mağdur olmaması için Mevlana Mahallesi’nde Afet Koordinasyon Merkezi kuran Gaziosmanpaşa Belediyesi, dört müdürlüğün birlikte görev yapacağı bir de Kriz Masası oluşturdu. Kriz Masası, AKOM ve Yol Bakım Onarım Müdürlüğü 4 Bölge ile koordineli olarak yürüteceği çalışmalarında, yağış durumuna göre anlık bilgilerle hareket ederek, kar yağışlarının hayatı olumsuz etkilemesinin önüne geçilecek.

"KAR YAĞIŞLARINDAN VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN START VERDİK"

Gaziosmanpaşa’da yoğun kar yağışlarının vatandaşların hayatını olumsuz etkilememesi için her ayrıntıyı düşünerek planlama yaptıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Son günlerde kış mevsimini hissetmeye başladık. Kar yağışının etkin olacağı bu günlerde tedbir almak maksadıyla bugün bir start veriyoruz. İlçemizdeki tüm kritik noktaları tespit etmiş durumdayız. Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde bütün önlemleri almak ve vatandaşlarımızın güzel bir kış geçirmeleri için arkadaşlarımızla birlikte Gaziosmanpaşa’mızda hizmet vermeye hazırız" diye konuştu.

"100 PERSONELİMİZ VE 40 ADET ARAÇ FİLOMUZLA KIŞA HAZIRIZ"

Kışın gelmesiyle birlikte insanların tedirginliğinin arttığını belirten Usta, "Vatandaşlarımız aslında kardan korktuğu için tedirginliğe ve telaşa düşmüyor. Kış mevsimi münasebetiyle karlı havada trafik yoğunluğu oluşuyor. Yolda yürümek zorlaşıyor. Zincir ve diğer tedbirler alınmadığı için araçlar yolda kalıyor ve ulaşım zorlaşıyor. En çok şikayet edilen, en çok sorun yaşanan konu ulaşım. Bu vesileyle biz kış mevsiminin yoğun olduğu günlerde kışla mücadele kapsamında tuzlama çalışmalarını yoğunlaştırmak istiyoruz. Bünyemizde yaklaşık 40 tane araç filomuz var. Bu araç filosu kapsamında kar küreme araçları, greyderler, tuzlama araçları gibi bir çok fonksiyonu icra eden araçlarımız mevcut. Yaklaşık 100 personelimizle birlikte karla mücadele ile ilgili çalışmalarda hizmet vereceğiz. Kritik olan tüm noktalara paket tuzlar oluşturduk onları bıraktık. Özellikle insanların ve trafiğin yoğun olduğu ve kamu tesislerinin kapsadığı alanlara tuz bıraktık. Camiler, okullar, hastaneler, yoğun trafik noktaları bizim için önemli" şeklinde konuştu.

"KARIN ETKİLİ OLDUĞU HER NOKTADA BİZ VARIZ"

"İnşallah sıkıntısız bir kış geçiririz" diyerek sözlerini sürdüren Usta, "Kar yağsın ama insanlar çile çekmesin istiyoruz. Uyarıları da her zaman dikkate almak suretiyle 24 saat hizmet verecek şekilde tüm ekibimiz şu andan itibaren alarma geçmiştir. İlçede ne zaman kar yağacağını tabi Allah bilir. Ama her kar yağacağı noktada biz varız. İlçemizde halkımız sıkıntı yaşamasın diye, halkımız güzel bir kış geçirsin diye ya da bir tehlikeye maruz kaldığında bize ulaşsın diye onlara 24 saat hizmet veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışına karşı makine parkına yeni eklenen 1 adet kar küreme ve tuz serpici aparatlı kamyon, 2 adet tuz serpici aparatlı kamyon ve 3 adet kar küreme bıçaklı yükleyici ile beraber toplamda 3 adet kar küreme ve tuz serpici kamyon, 2 adet tuz serpici kamyon, 3 adet kar küreme bıçaklı yükleyici, 8 adet tuz nakliye kamyonu, 2 adet tuz yükleyici, 1 adet greyder, 3 adet çekici TIR, 1 adet araç çekici, 2 adet vidanjör, 1 adet su tankeri, 3 adet 4x4 pick up, 11 adet yol denetim aracı ve stok halinde bulunan 600 ton tuz ile 5 operatör, 44 şoför, 10 tamirci, 32 işçi personelle vatandaşların rahat ve konforlu bir ulaşım sağlaması için 3 vardiya sistemi ile 24 saat görev yapacak. Ayrıca acil durumlarda müdahaleyi hızlandırmak amacı ile sağlık kuruluşları, kamu hizmet binaları, camiler, okullar gibi önemli noktalarda konumlandırılmak üzere 500 çuval kar tuzu hazırlandı.
Kaynak: İHA