Eyüp Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Soğuk havalarda yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarını unutmayan Eyüp Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına mama bıraktı.

Eyüp Belediyesi, soğuk havalarda sokak hayvanlarını unutmadı. Sokak hayvanları için Kemerburgaz, Göktürk ve Ağaçlı’nın da aralarında bulunduğu Veterinerlik Hizmetleri ekipleri tarafından birçok noktaya mama bırakıldı. Sokak hayvanları için beslenme ve barınma noktaları oluşturan Eyüp Belediyesi, kediler için de kedi evleri hazırlamıştı.

İstanbul’da yoğun kar yağışının etkili olması beklenen bugünlerde, belediye ekipleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da seferber edildi. Vatandaşların kardan olumsuz etkilenmemesi için çalışmaları sürdüren Eyüp Belediyesi, sokak hayvanlarının da kar ve soğuktan zor durumda kalmaması, yiyecek sıkıntısı çekmemesi için bir dizi tedbir aldı. Ormanlık alana terk edilen hayvanlardan, sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklere, Eyüp Sultan Camii Meydanı’ndaki güvercinlere kadar sokaktaki hayvanlar için Veterinerlik Hizmetleri’ne bağlı ekipler özel olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Göktürk, Kemerburgaz, Ağaçlı gibi bölgelerde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokakta yaşayan hayvanları unutmadık. Sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmaması için ekiplerimiz gün içinde belirli periyotlarla sokak hayvanlarını beslemeye devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA