Dudak Üstü Kırışıklıklarınızdan Kurtulun

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, ileri yaşlar ya da yoğun sigara kullanımıyla birlikte dudak üstü bölgesinde görülen kırışıklık sorununun iğnesiz yöntemle etkili bir şekilde çözülebileceğini söyledi.

Dudak Üstü Kırışıklıklarınızdan Kurtulun
Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, dudak üstü kırışıklıklarının genellikle ileri yaşta ortaya çıkan kozmetik bir problemi olduğuna değinerek, günümüzde Fokuslu Ultrason yöntemiyle başarılı sonuçlar aldıklarını kaydetti.

Dr. Yüksek, “Dudak üstü bölgesindeki deri ince bir tabakadır ve bölge kasları konuşma ya da sigara içme eylemi sırasında sıklıkla kullanılır. Bu nedenlerle dudak üzerinde dikey görünümde derin çizgiler belirmeye başlar. Ayrıca yoğun güneş ışınlarına maruz kalma, ailesel miras (genetik yatkınlık) da çizgilerin artmasında önemli rol oynar. İleri yaşlarda cildin sıkılığını ve gergin olmasını sağlayan kolajen ve elastik liflerin yapısı bozulur. Bozulan bu yapı nedeniyle ciltte gevşeme ve kırışıklıklar meydana gelir. Kişinin yaşlanma sürecinde dudak hacminin azalması nedeniyle dudağın incelmesi de dudak üstü kırışıklıklarına katkıda bulunur” dedi.

FOKUSLU ULTRASON CERRAHİ TEDAVİYE İYİ BİR ALTERNATİF

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatoloji Uzmanı Dr. Jale Yüksek, yoğun sigara alışkanlığına sahip kişilerde dudak üstü bölgesindeki kırışıklıklarını erken yaşlarda oluşabildiğine dikkat çekerek, yaşlanmayı ifade eden bu çizgilerin tedavisinde artık cerrahi olmayan tedavi seçeneğinin fokuslu ultrason ile cilt germe işlemi olduğunu kaydetti.

İşlemin ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, bu yöntemle tedavinin iğnesiz bir işlem olması dolayısıyla sıklıkla tercih edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fokuslu ultrason yönteminde deriye jel sürülür ardından cihazın 1.5 mm ultrason başlığı ile uygulama yapılır. İşlem acılı bir tedavi olmadığı için öncesinde lokal anesteziye de gerek duyulmamaktadır. Uygulamanın süresi yaklaşık 15 ila 30 dakikadır. Bu işlem tek seanslık bir uygulamadır ki, son dönemde medikal estetik uygulamaları arasında öne çıkmaktadır. Bu ameliyatsız cilt germe işleminde cilt yüzeyinin alt tabakasında ısı odakları oluşturarak yoğun bir şekilde kolajen üretimi tetiklenir. Böylece cilt gerginleşir, kırışıklıklar açılır ve ciltte parlaklık elde edilir.”

FOKUSLU ULTRASON İLE TEK SEANSTA BAŞARI

İşlemden sonra ciltte hafif bir kızarıklık ve şişme dışında bir yan etki görülmediğine vurgu yapan Dr. Jale Yüksek, “Bu kızarıklık ve şişme 3-5 gün gibi kısa süre içinde tamamen kaybolur” diye konuştu.

Fokuslu ultrason ile dudak üstü çizgilerini germe tedavisinde işlemin istenilen etkisinin 3'ncü ayda görülmeye başlandığını duyuran Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, işlemin etkisinin her geçen gün artarak 6'ncı ayda istenilen seviyeye ulaştığını kaydetti.

TEK SEANSTA 1 - 1,5 YIL ETKİ

Dr. Yüksek, tek seanslık Fokuslu Ultrason ile dudak üstü çizgilerinin gerilmesi tedavisinin etkisinin yaklaşık 1 - 1,5 yıl sürdüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

“Fokuslu ultrason yöntemi ile yanaklarda oluşan sarmaklarda ve gıdı oluşumunda da farklı başlıkları (3 ve 4,5 mm) kullanılarak ciltte etkili sıkılaşma sağlanabiliyor. Dudak üstü çizgileri kişiyi olduğundan daha ileri yaşta göstermesi nedeniyle sıklıkla dile getirilen kozmetik bir rahatsızlıktır. Bu sorunun çözümünde cerrahi ameliyat olmak istemeyen ve doğallığını kaybetmek istemeyen kişiler için fokuslu ultrason ciddi bir alternatif yöntemdir. Kısa süre içerisinde oldukça yaygın kullanılmaya başlanan fokuslu ultrason ile cilt germe işlemi, kişinin kendi kolajeninin yoğun bir şekilde üretilmesini sağlayarak doğal görünümü bozmadan kişinin dudak üstü çizgilerini etkili bir şekilde gidermektedir.”
Kaynak: İHA