Yozgat'ta Minik Parmaklar Geleceğini Programlıyor

Yozgat Çözüm Kolejinde, minik parmaklar geleceğini programlıyor.

Yozgat'ta Minik Parmaklar Geleceğini Programlıyor
Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesi Yozgat Çözüm Kolejinde uygulanıyor. Finansbank, Habitat ve Microsoft Türkiye tarafından çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek üzere hayata geçirilen Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesi kapsamında Yozgat’ta eğitimler sürüyor. Yozgat Çömüz Kolejinde uygulanan proje kapsamında 8-12 yaş arasında 79 öğrenci eğitime alındı. Yozgat Halk Eğitimi Merkezinin de ortak olduğu projede eğitimler Halk Eğitim Merkezinden Eğitimci Dilek Erkekli ve Çözüm Koleji Bilgisayar Öğretmeni Büşra Bağcı tarafından veriliyor.

Proje ile çocukların bilgisayar karşısında tüketici konumdan çıkıp üretici olmalarını ve algoritmik düşünce sistematiğini içselleştirmelerini hedeflendiği belirtildi. 22 İlde uygulanan projenin 5 bin çocuk ile buluşacağı belirtilerek, eğitimlere katılan çocuklar, kendi ürettikleri projeleri değerlendirme şansı da bulacağı ifade edildi.

Yozgat Çözüm Koleji Müdürü Fatih Yılmaz, bu programla öğrencilerin, çok eğlenceli ve basit programlar ile kendi uygulamalarını yazıp oyunlarını geliştirebileceğini belirterek,” Bu eğitimle çocukların, neden sonuç ilişkisi kurmalarını sağlayacak algoritmik düşünme yetenekleri geliştirilecek.

Böylelikle saatlerce bilgisayar başında oyun oynayan çocuklar, teknolojiyi tüketen değil, üreten bireyler haline dönüşecek. Çocuklar, bilgisayar oyunlarını arkadaşlarıyla birlikte kendilerini geliştirecek. Onlar sadece oyun oynadıklarını sanacak ama bu esnada aslında kodlamayla ilgili pek çok şey öğrenecek. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA