Türel'den Engelliler Günü Mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, engelsiz bir şehir, engelsiz bir Antalya, engelsiz bir Türkiye için çalıştıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Engelsiz bir şehir, engelsiz bir Antalya, engelsiz bir Türkiye için çalıştıklarını belirten Türel, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Ancak biz engelli kardeşlerimizi sadece bir gün değil her gün hatırlayan, hatta hiç unutmayan bir zihniyetle çalışıyor hayata geçirdiğimiz tüm projelerde önceliği onlara veriyoruz. Bana göre asıl engel insanın gönlündeki engeldir. Biz her manada engelli kaldırıyor, engelsiz bir şehir, engelsiz bir Antalya, engelsiz bir Türkiye için çalışıyoruz. Bu mana da Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçiriyoruz. 2004 yılında hazırladığımız Engelli Rehabilitasyon Merkezi projemiz bugün dünyaya örnek bir kurum haline geldi. Burada engellilerimizi eğitiyor, topluma kazandırıyor, meslek sahibi yapıyoruz. Antalya’da ilk asansörlü üst geçitleri de biz getirmiştik. Konyaaltı Plajı’nı da halkımıza açarak, yürüme engelli kardeşlerimiz için kolaylıklar sağladık” dedi.

ENGELSİZ EVLER PROJESİYLE HAYAT KOLAYLAŞTIRILACAK

Başlattıkları Engelsiz Evler projesiyle vatandaşların evlerinde hayatı kolaylaştıracak düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Türel mesajına şöyle devam etti:

“İlçelerimizden engellilerimizi her yıl Antalya’da ağırlıyor, aileleriyle güzel bir tatil geçirmelerini sağlıyoruz. Yavuz Özcan Parkı’nda hizmete açtığımız Engelli Hizmet Merkezi’mizde engelli ve engelli yakınlarına danışmanlık ve yönlendirme hizmeti veriyoruz. Engelsiz ulaşım araçlarımız, önemli işleri için her an engellilerimizin emrinde. Hayata geçireceğimiz "Antalya’da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın Projesi" ile kırsal bölgelerdeki engellilerimizi ziyaret ederek, sorunlarını tespit edeceğiz. Onlara destek olacağız. Bir hafta boyunca engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak için programlar yapacak onlarla sık sık bir araya geleceğiz. Sorunlarını zaten çok iyi biliyor ve onların bize bir şey söylemelerine gerek olmadan çözüyoruz” şeklinde konuştu.

Engellilerin sorunlarını ele almak üzere Antalya’da ilk olarak 10 Aralık Perşembe günü "Engelsiz / Erişilebilir Antalya İçin Tek Yürek Ortak Hizmet Çalıştayı" düzenleyeceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Üniversitelerden akademisyenler, yerel yönetimlerden ve kamu kurumlarından temsilciler, engellilerle ilgili çalışmalar yürüten STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayda alınacak kararlar engellilere sunduğumuz hizmetlerde bize yol gösterici olacak. Sizler için ne yapsak, ne kadar hizmet etsek az gelir” diye konuştu.

Kaynak: İHA