'Tarsim Üniversitelerle Buluşuyor'

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile TARSİM işbirliğinde ’TARSİM Üniversitelerle Buluşuyor’ adı altında bilgilendirme semineri düzenlendi.

'Tarsim Üniversitelerle Buluşuyor'
NKÜ Ziraat Fakültesi Amfisinde düzenlenen seminere Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Cavlak, Çalışma Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davuthan Günaydın, Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aydın Gürel, Yrd. Doç. Dr. Sema Konyalı, Arş. Gör. Dr. Burçin Başaran, Arş. Gör. Deniz Çağla Turan, TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan, Veteriner Hekim Fatih Koca ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Doç. Dr. Murat Çetin’in açılış konuşmasının ardından TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan ve Veteriner Hekim Fatih Koca bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumlarda sera sigortaları, kümes hayvanları hayat sigortaları, devlet destekli su ürünleri sigortaları, devlet destekli bitkisel ürün sigortaları ve arıcılık sigortası konuları üzerinde duruldu.

Her bir sigorta sisteminin kapsamı, riskleri, koşulları ve prim tutarları açılarından ayrıntılı olarak ele alındığı seminerde, sektördeki en önemli kariyer imkanlarından biri olan experlik hakkında da bilgi verildi.

Kaynak: İHA