'Shell Eco-Marathon'da Dereceye Giren Takımlar Ödüllendirildi

"Shell Eco-marathon Türkiye"de birincilik kupası, 1 kWs elektrikle 144 km yol kat etmeyi başaran Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Enerji Teknolojileri Takımı'nın oldu.

Gençleri daha az enerji ile daha fazla yol kat eden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla, Shell Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliğiyle düzenlenen "Shell Eco-marathon Türkiye"de dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

Yarışmanın birincilik kupası, serbest piyasada fiyatı yaklaşık 50 kuruş olan 1 kWs elektrikle 144 km yol kat etmeyi başaran Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Enerji Teknolojileri Takımı'nın oldu.

Gediz Üniversitesi İnovasyon, Ankara Üniversitesi Tasarım, Yıldız Teknik Üniversitesi Emniyet, Terakki Okulları Takım Ruhu ve Konya Diltaş Lisesi de Gelecek Vaat Eden Takım ödülünü kazandı. Takımlar ödüllerini Türkiye İnovasyon Haftası'nda aldı.

Ödüller yarışmacılara onur konuğu Hollanda Prensi Maurits Van Oranje-Nassau, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem tarafından verildi.

- Ahmet Erdem: "İnovasyon çok önemsediğimiz bir olgu"

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, "İnovasyon, Shell olarak çok önemsediğimiz bir olgu. Yenilikçi fikirlerin hem enerji hem de otomotiv sektöründeki değeri çok büyük. Bu alana verdiğimiz önemin göstergesi olarak, bu yıl ilk kez Shell Eco-marathon etkinliğini TİM’in de desteğiyle Türkiye’ye taşıdık" dedi.

Erdem, Yarışmada dereceye giren takımların ödüllerinin İnovasyon Haftasında veriliyor olması da çok kıymetli ve anlamlı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Shell Eco-marathon'da olduğu gibi Shell Eco-marathon Türkiye'dede takımlar Prototip ve Şehir Konsepti adlı iki kategori altında yarışıyor. Geleceğin otomobillerini yansıtan prototipler, yenilikçi tasarımına sahip araçlardan oluşuyor. Şehir Konsepti otomobilleri ise geleneksel taşıtlardan ilham alınarak tasarlanıyor ve dış görünüş olarak günlük yaşantımızda kullandığımız otomobil modellerine benziyor."

Katılımın en yoğun olduğu ülkeler arasında yer alan Türkiye'yi, dört bir yanındaki şehirlerden gelen  toplamda 18 lise ve üniversite takımı Shell Eco-marathon Avrupa'da temsil etmişti. Bu yıl Türk takımlarından Yıldız Teknik Üniversitesi AE2, Emniyet Ödülü'nü kazanma başarısını göstermişti.

Kaynak: AA