Sağlık-Sen, Kpdk'da Taleplerini Açıkladı

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen’in Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında taleplerini açıkladığını belirtti.

Sağlık-Sen, Kpdk'da Taleplerini Açıkladı
Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, yaptığı açıklamada; “2015 yılı Kasım dönemi Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında başladı.

Sağlık-Sen olarak, Toplu Sözleşme ve Kurum İdari Kurul toplantılarından aktarılan konuların yanı sıra diğer taleplerimizle KPDK’ya katıldık. Genel Başkanımız Metin Memiş, toplantıda; 4/B’lilerin, Kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanları ile vekil ebe/hemşirelerin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı görev yapan meslek elemanlarının kadroya alınması, Aile hekimlerine cumartesi nöbetleri tutturulmasından vazgeçilmesi ve verilen ihtar puanlarının iptal edilmesi, Kadroya geçirilen sözleşmeli personelden, döner sermayeden memur kadrosuna atananların, maaşları genel bütçeden ödenen kadrolu personel pozisyonuna geçirilmesi, Sağlık çalışanlarına, görevi nedeniyle, görevi başında olsun ya da olmasın herhangi bir şiddet uygulandığında, şiddet uygulayanın sağlık giderlerinin 6 ay süre ile SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmesi, ‘Aile Sağlığı Elemanı’ ibaresi yerine ‘Aile Sağlığı Çalışanı’ unvanları kullanılması ve 6. Kadroya geçirilen sözleşmeli personele yönelik 5 yıllık kurumlararası nakil yasağı kaldırılması konusundaki taleplerimizi iletti. Toplantıda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının genel sorunları ve çalışma şartlarına yönelik yapılması gereken diğer düzenlemeler ele alınacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA