Kars'ta Engelliler Günü Etkinliği

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Engelliler Günü’ etkinliğinde engelliler, sahneye koydukları tiyatro oyunu ve seslendirdikleri türkülerle katılımcıların beğenisini kazandılar.

Kars'ta Engelliler Günü Etkinliği
Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan engelliler, kendileri için hazırlanan programda Kırmızı Başlıklı Kız oyun ve engellilerden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle protokol üyeleri de alkışlarla eşlik ettiler.

Engelliler Günü dolayısıyla Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen programa Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, eşi Figen Karaçanta AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kurum ve daire amirleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Günay Özdemir, “Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak ve bu engellerin nasıl kaldırıldığını hep beraber burada göreceğiz. Buradaki arkadaşlarımız buradaki çocuklarımız sosyal hayata nasıl entegrasyon olduklarını, nasıl beraber yaşadığımızı, toplumda nasıl beraber yaşama sevincini paylaştıklarını, aslında imkan tanındığı zaman fırsat verildiği zaman bu insanlarımızın, bütün insanlarımız kabiliyetlerini sergileyebildikleri bir alanın olduğunu hep beraber göreceğiz” dedi.

Özdemir, “aslında bizim geleneklerimizde, göreneklerimizde, inancımızda kesinlikle her türlü insanın değerlendirilmesi ve hiç bir insanın eksikliğinin ön plana çıkarılmaması gerekiyor. Ve bizim tarihimizde de yine vezirlerden baktığınız zaman bu şekilde ismiyle anılan birçok vezirimiz, birçok devlet adamımız vardır. Sanatçılarımıza baktığınız zaman yine aynı şekilde birçok sanatçımız vardır. Aşık Veysel’den birçok resim sanatçısına kadar sanatçılarımız vardır. Demek ki biz bu insanlarımızı da kabiliyetlerine göre değerlendirdiğimizde aslında toplumdaki verimi, toplumdaki üretimi toplumdaki değerleri çok daha iyi bir şekilde artırmış olacağız. Onun için aslında bizim bütün çocuklarımızın, bütün insanlarımızın, bütün gençlerimizin bir kabiliyeti var, bir alanı var, o alanı iyi tespit edebilirsek, o alanı bulabilirsek biz hiçbir zaman bir engelle karşılaşmadan ve toplumda herkesin üretim yapabileceği alanı oluşturma imkanımız olacak” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Engelliler Merkezi’nde kalan öğrenciler tarafından Kırmızı Başlıklı Kız skeci sahneye kondu. Engelli öğrencilerin performansı salonu dolduranları hem güldürdü, hem de duygulandırdı. Daha sonra sahneye engelliler korosu çıktı, hocalarıyla birlikte türküler söyleyen öğrencilere salondakiler de alkışlarıyla eşlik etti

Program sonrasında Vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta öğrencilere plaket verirken, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’da programa katılan öğrenci ve öğretmenlerine kırmızı karanfil verdi. Program engelli öğrenciler açtığı serginin açılışının yapılarak gezilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA