Gebze Jandarması İstiklal Marşı'nı İşaret Dili İle Okudu

Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu.

Gebze Jandarması İstiklal Marşı'nı İşaret Dili İle Okudu
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Gebze Kültür Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı personeli İstiklal Marşını işaret dili ile okudu. Programa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İşaret Dili Eğitmeni Şinasi Birişik ve Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve çok sayıda da vatandaş katıldı.

Programda işaret dili kullanarak konuşan İşaret Dili Eğitmeni Şinasi Birişik, “İnsan bedensel ve ruhsal yapısıyla bir bütündür. Bedenleri ve ruhları yaratan yüce Allah’tır. Engellilik önce engelli kişinin sonra ailesinin ve son olarak da toplumun birer imtihanıdır. Engelli insanın görevi, kendi iradesine ve yeteneklerine sahip olmasıdır. Engelli olmayanın görevi ise, onları anlamaya ve hayatının bir parçası olarak görmeye çalışması ve yüce Allah’ın bahşettiği nimetleri onlarla paylaşacak bir bilince, bir bilinç düzeyine sahip olmasıdır. Bu bilinçle engelliye engel değil destek olalım. Onlara gönül bağı olalım. Çünkü marifet sarılmakta değil bırakmamaktadır” dedi.

Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı ve sonrasında açmış oldukları Türk bayrakları salonda bulunan vatandaşlar tarafından yoğun alkış aldı.
Kaynak: İHA