KMÜ'de 'Akılcı İlaç Kullanımı' Semineri

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda Akılcı İlaç Kullanımı konulu seminer ve fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü tarafından düzenlenenseminerde konuşan Karaman İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, dinleyenlere Türkiye'deki ilaç kullanım alışkanlıkları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin Avrupa'da en kötü ilaç kullanan ülkelerin başında yer aldığını ifade eden Erenoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ilaçların kulaktan dolma bilgilerle veya birtakım alışkanlıkların sonucu olarak bilinçsizce kullanılıyor. En iyi tedaviyi, hangi ilacı nasıl kullanacağımızı komşularımız biliyor. Birbirimizden ilaç alışverişi yapmanın çok ciddi sakıncaları var. Sonunda ölüm bile olabiliyor. Ayrıca hekim tarafından verilen ilaçlar  hiçbir zaman tamamen bitirilmiyor. Özellikle antibiyotiklerin üçte birini bile halk olarak kullanmıyoruz. Kendimizi iyi hissettiğimiz anda ilaçlar kesiliyor. Maalesef hastalığı yapan bakteriler ilaçlara karşı direnç geliştiriyor. Sonra da en güçlü antibiyotikler bile hastalıkların üstesinden gelemiyor."

Kaynak: AA