Eyüp Belediyesi'nde Kar Alarmı

İstanbul’da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Eyüp Belediyesi harekete geçti. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, kar yağışı ile ilgili tüm tedbirlerin alındığını belirterek, vatandaşları olumsuz hava şartlarına karşı uyardı.

Eyüp Belediyesi'nde Kar Alarmı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi’nin hava tahmin verilerine göre İstanbul’un Çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.

Eyüp Belediyesi de ilçede olası olumsuzlukların önüne geçebilmek adına alarm durumuna geçti. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kar yağışının yoğun yaşanacağı günlerde 24 saat esasına dayalı olarak hizmet verecek.

"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüplülerin kış şartlarında sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek, "Vatandaşlarımızın soğuk ve yağışlı hava nedeniyle buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli olmasını istiyoruz. En küçük sıkıntıda bile belediyemizin Beyaz Masa birimini arayarak problemlerini bildirebilirler. Kar yağışının olumsuz etkisini en aza indirebilmek için araçlarımızla tuzlama çalışmaları yapacağız. Eyüp’te ana arterlerin açık tutulması için gerekli talimatlar çalışma arkadaşlarımıza iletildi. İnşallah olumsuzluk yaşamayacağız. Belediye olarak hazırlıklarımız tamam" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA