CHP'de genel merkezin adayları kaybetti

CHP'de il kongreleri tamamlandı. Beş büyük kentin dördünde genel merkezin desteklediği isimlerin kaybetmesi dikkat çekti.

CHP'de genel merkezin adayları kaybetti
CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun il kongrelerinde herhangi bir adaydan yana açık destek ya da işaret vermemesine karşın genel merkez yöneticilerinin desteklediği bilinen isimlerin beş büyük kentin dördünde kaybetti.

KAYBETTİĞİ BÜYÜKLER
İzmir, İstanbul, Adana ve Bursa'da genel merkez yöneticilerinin desteklediği iddia edilen adaylar kaybetti.

Başkent'te ise Genel Merkez destekli Adnan Keskin yeniden seçildi. İstanbul'da İl Başkanı seçilen Cemal Canpolat'ın rakibi Gökan Zeybek'i hem genel merkezin etkili isimleri hem de Kılıçdaroğlu'nun en ciddi rakibi olacağı belirtilen Muharrem İnce'nin desteklemesi dikkati çekti.

İnce'yi destekleyen il başkan adaylarının Trabzon, Yalova ve Isparta'da seçim kazandıkları öğrenildi. Büyük kentlerde çıkan tablo ışığında 17 Ocak günü yapılacak PM seçimlerinde, il kongrelerine müdahil olan MYK üyelerinin seçilmesinde zorluk yaşayabilecekleri kulislere yansıdı.

BELEDİYE TARTIŞMASI

Ayrıca belediye başkanlarının il kongrelerine müdahil olması parti içinde büyük tepkilere neden oldu. Kulislerde neredeyse tüm illerde belediye başkanlarının bir adaydan yana tavır koymasının yarattığı rahatsızlık görüntüsünün uzun vadede partiye zararı olacağı dillendiriliyor. Kongrelerden çıkan sonuçlar ışığında özellikle İstanbul İl Kongresi'yle başlayan, “Alevi-Sünni aday” tartışmalarının da partiye olumsuz etki yaratacağı değerlendiriliyor. Ancak İstanbul'da bir Alevi adayın il başkanı seçilmesinin partinin ulusalcı kanadında yarattığı tepkinin, kurultaya kadar sürebileceği ifade ediliyor.