Bursa'da Başarılı Sprocular Ödüllendirildi

Okullararası dünya ve Türkiye Şampiyonaları'nda altın madalya kazanan 160 sporcu ödüllendirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre,  Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde,  2014-2015 eğitim - öğretim yılında gerçekleştirilen Okullararası Türkiye ve dünya müsabakalarında şampiyon olan 160 sporcuya ödülleri verildi.

Sporcular,   603 okuldan 2 bin 897 takım ve 45 bin 37 lisanslı öğrencinin katılımıyla düzenlenen müsabakaların ardından  katıldıkları ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 168’i altın toplam 599 madalya kazanmıştı.

Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, gençlerin yüzünde kararlılık, azim, çalışkanlık, kardeşlik ve heyecan gördüklerini belirterek şunları söyledi:

"  Sporun tabanı okuldur. Okul sıralarında sporla tanışan gençlerimiz enerjilerini koruyacak şekilde kullanma imkanına kavuşuyor. Yine spor yapan gençlerimiz, sporun mayasını teşkil eden birliği, beraberliği, dayanışmayı, takım ruhunu ve kurallar içerisinde hareket etmeyi öğreniyor. Devletimizin gençlerimize yaptığı sürüyor. Bütün bunlar şu anlama gelmektedir: Genç arkadaşlarımız teknolojinin eseri olmasın sporla uğraşsın. Hem kendisine hem ülkesine faydalı olsun."

Kaynak: AA