Bilim Otobüsü Yozgat'ta

Almanya Büyükelçiliğince çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla yürütülen "MoBilim Yollarda: Dene ve Keşfet Projesi" kapsamında oluşturulan "Bilim Otobüsü" Yozgat'a geldi

YOZGAT - Almanya Büyükelçiliği tarafından çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla yürütülen "Mobilim Yollarda: Dene ve Keşfet Projesi" kapsamında oluşturulan "Bilim Otobüsü" Yozgat'a geldi.

Almanya Büyükelçiliği'nin "2014 Türk-Alman Bilim Yılı" etkinlikleri çerçevesinde "Bilim Otobüsü", Yozgat'a ulaştı.

Atatürk Ortaokulu bahçesine konuşlandırılan otobüsteki laboratuvarı gezen çocuklar, uzmanlardan bilgi aldı ve bilimle ilgili sohbet etti. Öğrencilere güneşten nasıl enerji üretileceği de uygulamalı olarak gösterildi.

Ekip üyelerinden Uğur Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk - Alman Bilim Yılı kapsamında Almanya Büyükelçiliği tarafından desteklenen Mobilim Yollarda otobüsünün bu dönem öğrencilere iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmek üzere tekrar yollara çıktığını söyledi.

Projenin geçen yıl 30 farklı şehirde 18 bin öğrenciye ulaştığını ifade eden Açıkgöz, "Fen biliminin en ilgi ekici ve ilham verici yönlerini öğrencilerle buluşturduk. Bu yıl da otobüsümüz "İklim için dene ve keşfet" sloganı ile yeni tasarım ve yeni aktivitelerle tekrar yollara çıktık" dedi.

Çocuklara fen bilgisinin sıkıcı ve rakamlardan ibaret değil, eğlenceli olduğunu göstermeye çalıştıklarını belirten Açıkgöz, "Amacımız, günümüzün belkide en önemli küresel sorunu olan ve günlük yaşantımızı yakından tehdit eden iklim değişikliği kavramını öğrencilere anlatmak, bizi bekleyen tehlikelere karşı karamsarlığa düşmeden alabileceğimiz önlemleri tartışmak ve sorunlar karşısında bilimin önemini bir kez daha vurgulamak" diye konuştu.

Bilim otobüsü, Yozgat'ta bir hafta kalarak diğer okulları da ziyaret ettikten sonra kentten ayrılacak.
Kaynak: AA