Başkentte Yılbaşı Önlemleri

ANKARA ( AA) - Ankara Valiliği, başkentte yeni yıla huzur ve güvenle girilebilmesi için çeşitli önlemler aldı.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün 31 Aralık Perşembe gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibarıyla uygulayacağı emniyet, asayiş, tertip ve tedbirlerini, 2 Ocak Cumartesi sabahına kadar aksatmadan sürdüreceği bildirildi.

Buna göre, havalimanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayollarında tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayısı artırılarak, vatandaşların hizmetine hazır hale getirilecek.

Aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali gibi trafik kazalarının meydana gelmesinde büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek.

İtfaiye ile su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek, nöbetçi memurluklar vatandaş başvurularına açık tutulacak.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde görev yapan personel sayısı takviye edilerek, buraya yapılacak başvuru veya ihbarlar titizlikle değerlendirilecek.

Özellikle alışveriş ve eğlence yerleri ile diğer halka açık yerlerin denetimleri, büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görevli ekiplerce yapılacak.

Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak.

Öte yandan, devlet hastanelerinin acil servisleri ile nöbetçi eczaneler, haberleşme ve enerji hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar, ilgili birimlerin üst yöneticilerince önceden planlanacak, acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatlar hizmete hazır hale getirilecek.

Kaynak: AA