TİKA'dan Senegal'e Mobilyacılık Eğitimi

TİKA, Senegalli marangoz ustalarına mobilyacılık eğitimi verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal Thies Meslek Odası ile işbirliği yaparak oda üyesi 10 marangoz ustası için mobilyacılık eğitimi düzenledi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'den Senegal'e davet edilen, Milli Eğitim Bakanlığında görevli mobilyacılık uzmanı iki teknik öğretmen, yedi gün boyunca 10 Senegalli marangoz ustasına hem teorik hem de pratik eğitim verdi. Eğitimin sonunda katılımcıların bir ofis masası ve iki ofis sehpası ürettikleri ifade edildi.

TİKA'nın yürüttüğü eğitim programı çerçevesinde Thies Meslek Odası’nda düzenlenen törene, Thies Şehri Vali Yardımcı Mbassa Sene, Thies Meslek Odası Başkanı Amadou Mohtar Seye ve TİKA Dakar Program Koordinatörü Kutluhan Yücel'in katıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, seminere katılan 10 marangoz ustasına sertifika verilen törende konuşan TİKA Dakar Koordinatörü Yücel, meslek eğitim programını düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek meslek odasının idari binasının tadilatının ve donanımının yapıldığını da söyledi.

Törende söz alan Senegal Thies Meslek Odası Başkanı Seye, TİKA'nın desteğiyle yedi gün süren eğitimin çok faydalı olduğunu belirtti. Thies Vali Yardımcısı Mbassa Sene de desteklerinden dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkür etti.

Kaynak: AA