Öğrenciler Bilimle Buluştu

Kandıra Belediyesi ilçeye bağlı mahallelerdeki öğrencileri bilimle buluşturdu.

Kocaeli Bilim Merkezini ziyaret eden öğrenciler, algı ve gerçeklik atölyesinde yer alan düzeneklerde bilgilerini arttırarak sergilenen düzenekleri kullanma ve onlarla etkileşime geçme imkanı buldu.

Ekibiyle geliştirdiği "Bilimin Ucu Bucağı Yok" Projesinde hedeflediği başarıya ulaştığını belirten Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, "Toplumlar, gençlere bilimin hayatın her alanında kullanıldığını öğretmelidir" dedi.

Toplumsal alanlardaki değişimin bilime dair çalışmalarla ivme kazandığın belirten Köken, toplumların, bilim ve teknolojiyi yakalamak için çağın getirdiği yenilikleri yakından takip etmesi gerektiğini söyledi.

Bilimsel bakış açısı geliştirme ve uygulama alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan Köken, gençlerin sorunlarına akılcı çözüm yolları bulunmasının ancak bilimle olacağını belirterek, "Kandıra Belediyesi olarak gençlerimize değer veriyoruz, projelerimizde onların geleceğine neler katabiliriz diye düşünerek hareket etmeye özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Kocaeli Bilim Merkezine yapılan ziyarete, Araman, Bozburun, Seyitaliler, Kırkarmut, Kocakaymaz, Akçaova, Çerçili, Bağırganlı, Safalı, Zafer, Karaağaç, Özbey, Çamkonak, Ballar, Kefken, Yusufça, Eğercili, Tasvire Hurşit Güneş ve İmamHatip ortaokulu öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA