İstanbul'da İzinsiz Gösteriler

Çeşitli ilçelerde düzenlenen izinsiz gösterilere müdahale eden polis ekipleri, 25 kişiyi gözaltına aldı

İSTANBUL - İstanbul'un bazı ilçelerinde, terör operasyonları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilere, müdahale edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kartal'da Spor Caddesi üzerinde İETT otobüsünü taşlayan bir gruba, polis ekipleri müdahale etti. Müdahalenin ardından gruptakiler ara sokaklara kaçarken, bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Pendik Sülüntepe Mahallesi'nde de izinsiz gösteri yapan bir grup, çöp konteynerlerini devirerek yol üzerine barikat kurdu. Gruptakiler polisin müdahalesiyle dağıldı.

Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nde toplanan grup da çevreye molotofkokteyli attı. Polisin müdahalede bulunduğu gruptakiler, ara sokaklara kaçtı.

Sultangazi Esentepe Mahallesi'nde ise maskeli bazı kişiler, çevredeki araçlara molotofkokteyli attı. Bazı araçlarda hasar oluşmasına neden olan gruptakilere, TOMA'dan tazyikli su sıkılarak müdahale edildi.

BaşakşehirBahçelievler, Esenyurt ve Gaziosmanpaşa'da da polis ekipleri, izinsiz gösteri yapan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Müdahaleler sırasında, Esenyurt'ta 10, Bahçelievler'de 2, Başakşehir'de 3 ve Kartal'da 10 kişi gözaltına alındı. Toplam 25 şüphelinin 10'u kimlik kontrolünün ardından serbest bırakılırken, gözaltına alınanların 3'ü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, 10'u Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne, küçük yaştaki 2 şüpheli de Başakşehir Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü.
Kaynak: AA