Grtc Ankara Şubesi Açıldı

Türkiye’de ilk kez Kütahya’da kurulan düşünce kuruluşu GRTC (Global Research Thinking Center/Küresel Araştırma Düşünce Merkezi) Ankara Şubesi geniş katılımlı bir törenle açıldı.

Grtc Ankara Şubesi Açıldı
Ankara 100. Yıl İş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılışa Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya AK Parti Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile Ahmet Tan, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay, Kamerun Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, UTİAD Uluslararası İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Akgün, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Belçika Sorumlusu ve GRTC Avrupa Sorumlusu Basir Hamarat, Kütahya ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Kütahyalı işadamları, akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Ülkemizde yeni yönetim anlayışıyla birlikte fikirler yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya şekil değiştirmiştir. Özellikle son yıllarda devlet tarafından herkesin katkısı olan bir yönetim anlayışına geçilmiştir.Daha önceki oluşumlarda merkez tarafından dikte edilen bütün uygulamalar merkezde kararlaştırılıp,taşrada uygulanması istenirdi.Ama bugün açılışını yaptığımız düşünce kuruluşumuzun örneğinde olduğu gibi Anadolu’da oluşan bir düşünce kuruluşunun şubesinin yani Kütahya’da üretilen bir fikrin, yönetimin merkezi olan Ankara’da şubesinin açılması çok anlamlıdır.Tüm insanlarımızın katkı sağladığı ileri, çağdaş demokrasi anlayışının bir göstergesidir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ve plaket takdimi gerçekleştirildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün plaketini Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle’nin plaketini ise GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay takdim etti.

Açılış programı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, Av. Rıza Saka ve Metin Külünk’ün konuşmacı olarak katıldığı panel ile sona erdi.(EFE)
Kaynak: İHA