11. Rıza Doğan Güreş Turnuvası

ANKARA - Kızılcahamam Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen 11. Rıza Doğan Güreş Turnuvası yapıldı.

Rıza Doğan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya 130 güreşçi katıldı.

Kaymakamı Mehmet Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, 2015 yılının Kızılcahamam için spor yılı olduğunu ifade ederek tüm sporculara başarılar diledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nahit Şahin, güreşçilere başarılar dileyerek Kızılcahamam’a yeni yapılacak olan spor tesislerinin müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Muhittin Güney ise ünlü güreşçi Rıza Doğan hakkında bilgi vererek, şunları dile getirdi:

"Rıza Doğan 1931-2003 yılları arasında geçen hayatı süresince ülkemize birçok madalya kazandırmış ve ilçemizin güreşte gururu olmuştur. Başarılarının içinde en önemlisi 1958 yılında Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonasındaki şampiyonluğu olmuştur. Bu şampiyonluk onun Kızılcahamam'dan Dünya Şampiyonu olan ilk sporcu olmasını sağlamıştır. Merhum sporcumuz Rıza Doğan, bizlere yaşattığı bu gururdan sonra da spor hayatının bitimiyle ilçemizde yaşantısına devam etmiş ve 2003 yılında aramızdan ayrılmıştır."

Müsabakalar sonucunda turnuvanın birincisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, ikincisi Kızılcahamam Belediyesi Güreş Takımı ve üçüncüsü Ego Spor oldu.

Kaynak: AA