Arabuluculuk Semineri

Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar ve Arabuluculuk Kurulu Üyesi Erikel seminer verdi

Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ile Arabuluculuk Kurulu Üyesi Yakup Erikel, Hukukun Üstünlüğü Derneği üyelerine alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden biri olan arabuluculuk konusunda seminer verdi.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe, dernek üyesi avukatlar katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Hukukun Üstünlüğü Derneği Genel Başkanı Süleyman Arslan, arabuluculuk yönteminin toplumdaki uzlaşma ve kardeşlik kültürünü gelişmesine katkı sağlayacağını aktardı.

Bu nedenle arabuluculuk çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Arslan, "Biz hukukun üstünlüğüne inanıyoruz ama kardeşlik hukukunu daha üstün olduğuna da inanıyoruz. Bunun için de ülkemizde kardeşlik kültürünün yaygınlaşmasını arzuluyoruz. Bu nedenle de arabuluculuk çalışmalarına önem veriyoruz, değer atfediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar, avukatlara katılımları dolayısıyla teşekkür etti. İş davalarından başlamak üzere arabuluculuğun zorunlu hale geleceğini aktaran Öztatar, arabuluculuk yönteminin çok başarılı olacağına inandığını dile getirerek "İki insanın, iki şirketin, iki kardeşin arasını bulmak, iki insanın sorunlarını kendilerinin çözmesine yardım etmek, onların helalleşerek kucaklaşarak sorunlarını çözmelerinde yanlış bir şey yok" diye konuştu.

Dünyadaki benzer örnek uygulamalar konusunda da bilgi veren Öztatar, bu uygulamanın yargıda çözüm bekleyen dava sayısını düşüreceğine inandığını dile getirdi.

Arabuluculuk Kurulu Üyesi Yakup Erikel ise arabuluculuk yönteminin Türkiye'de önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.
Kaynak: AA