AGD Sarıkamış'ta Şehitleri Andı

Sarıkamış Harekatı’nın 101.yılı dolayısıyla Sarıkamış Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bundan 101 yıl önce Allahu ekber dağlarında donarak şehit olan 90 bin asker için anma programı düzenlendi.

AGD Sarıkamış'ta Şehitleri Andı
Şehitleri anma anma etkinliği, Sarıkamış’ta düzenlenen yürüyüşün ardından Belediye Düğün Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Sarıkamış AGD Başkanı Nesim Demir, 101 yıl önce Sarıkamış’ta şehit düşen 90 bin askerin aziz hatırasını yad etmek için bir araya geldiklerini belirtti.

Demir, Sarıkamış şehitleri sıraları geldiğinde inandıkları kutsal değerler uğruna nasıl bedel ödemişlerse ecdadın emanet ettiği milli ve manevi değerleri yüceltmek ve onlara layık olmak ta gençlerin birinci vazifesi olması gerektiğini söyledi.



Nesim Demir, “Yaptığımız tüm çalışmalarda önce ahlak ve maneviyat prensibini esas alan, her zaman ve her şart altında hakkı üstün tutan, nefis terbiyesinin bir gereği olarak kardeşleri için yaşamayı ilke edine Anadolu Gençlik Derneği erleri Allah yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizin varisleridir. Kendini feda etmenin en etkileyici örneği olan Sarıkamış Destanını nesilden nesile aktarmak bizim vazifemizdir. Bu coğrafyanın çocukları, bu tarihin evlatları elbette Allah için, İslam için, Kur’an için, namus için seve seve canlarını vereceklerdir” dedi.

AGD Sarıkamış Başkanı nesim Demir’in konuşmasının ardından program, slayt gösterisi ve okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Programa, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili Zekeriya Kaya, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Savaş, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA