Gaziantep'ten Kısa Kısa

GAÜN'lü öğrenciler sembolik top arabası yaptı

GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Makine Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, imal usulleri dersi kapsamında sembolik top arabası yaptı.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 300 öğrencinin imal usulleri dersi kapsamında resmi verilen iş parçasını dönem içerisinde yapmak durumunda olduğunu belirten GAÜN Makine Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, bu dönem için öğrencilerin sembolik bir top arabası yaptığını bildirdi.

Her öğrencinin gerçekleştirdiği işlemler sonucunda atölyedeki torna, freze ve matkap gibi takımları kullanarak el becerilerini geliştirdiğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin böylece sınıfta sadece teorik bilgilerle değil aynı zamanda atölyede uygulamalı olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Öğrenciye kağıt üzerinde çizimi veriyoruz. Baştan sona kendisi ilgilenerek bu işparçasını yapıyor. Yapmış olduğumuz bu uygulama Gaziantep Üniversitesi'nin yıllardır devam eden bir uygulamasıdır. Türkiye'de bu uygulamayı yapan tek üniversitesiyiz diye bunu gururla söyleyebiliriz."

- "94. Yıl Kurtuluş Konser ve Gösterisi"

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan "94. Yıl Kurtuluş Konser ve Gösterisi", Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Genel sanat yönetmenliğini ve koro şefliğini Hakan Tatyüz'ün yaptığı ve Emrah Yazar'ın sunumuyla gerçekleştirilen gösterinin giriş bölümünde GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un karografik gösteri içerisinde gösterdiği performans, salonu dolduranlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Türeyiş Destanı'ndan esinlenilerek Öğr. Gör. Mustafa Arslan tarafından hazırlanan Şaman Ritüelinde Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ateşi "kam"lara veren kutlu kişiyi temsil etti.

Şehit torunu Gazi Mehmet Çete'nin görsel sunumlar ve müzik aralarında Antep'in işgal günlerinden kesitler sunduğu gecede duygulu anlar yaşandı.

GAÜN Kongre ve Kültür Merkezi'nin ilk konseri olma özelliğini de taşıyan gecede; Türk halk oyunları tarafından sahnelenen karografik sunum ve Mehteran takımı tarafından verilen konser katılımcılarca alkışlandı.

Gecede; Fatih Gökalp, Muhammed Ali Uçar, M. Uğur Fıstıkçı, Oğuz Doğan, Ahmet Baş, Duygu Ateş, Sevgi Kaya, Beril Kökmen, Fatma Kökmen, Fatma Işık ve Ayşegül Koyunca tarafından söylenen eserlerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatıldı.
Kaynak: AA