Domatexpo Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kumluca bu yıl 4. gerçekleştirilen "Domates ve sera teknolojileri" fuarı Domatexpo'nun ardından değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bu yıl 19-21 Kasım tarihlerinde 4. gerçekleştirilen "Domates ve sera teknolojileri" fuarı Domatexpo'nun ardından, Kumluca Belediyesi’nde bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Ticaret Odası Başkanı Fatih Durdaş, Komisyoncular Derneği Başkanı Selahattin Okur, MSK Fuarcılık sahibi Sedat Kolcuoğlu, belediye başkan yardımcıları ve daire amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, dört yıl önce başlanan bir fuarın bu yıl uluslararası katılım sağlayan bir hale getirildiğini belirterek, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.

Domatexpo Fuarı'nın Türkiye'de ilk ve tek ürün bazlı bir fuar olduğunu ifade eden Çetinkaya, fuarın turfanda domates yetiştiriciliğinin en fazla olduğu ve üretiminin de büyük bölümünü ihraç eden Kumluca'da yapılıyor olmasının da çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantıdan çıkacak fikirlerle gelecek yıl yapılacak fuarı daha iyi planlamayı amaçladıklarını dile getiren Çetinkaya, bugüne kadar Kumluca Belediyesi’nin fuar organizasyonu içinde bulunmadığını ve sadece destekçisi olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA