Balkanlar'da Noel Bayramı

Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Sırbistan'da yaşayan Katolik Hristiyanlar, Noel Bayramı dolayısıyla kiliselere akın etti

SARAYBOSNA - Hristiyan aleminin her yıl Hz. İsa'nın doğumunu kutladığı Noel Bayramı dolayısıyla, Balkan ülkelerinde yaşayan Katolikler kiliselere akın etti.

Katolik nüfusun en yoğun olduğu Hırvatistan'ın yanı sıra Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ'da yaşayan Katolik Hristiyanlar bugün yapılan Noel ayinlerine katıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki "İsa'nın Kalbi" Katedrali'nde düzenlenen ayini, Bosna Hersek Kardinali Vinko Puljic yönetti. Ayine katılan vatandaşlar mum yakıp dua etti.

Puljic, ayinde yaptığı duada, "Tanrı'ya bizlere barış getirmesi için dua edelim" ifadesini kullandı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da da Aziz Petar Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Belgrad Başpiskoposu Stanislav Hocevar'ın yönettiği ayine bazı üst düzey devlet temsilcileri de katıldı.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Katolik kilisesinde düzenlenen ayinde ise vatandaşlara çay ve şarap ikram edildi. Edilen dualarda sağlık ve barış temennilerinde bulunuldu.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki katedralde düzenlenen Noel ayinini Kardinal Josip Bozanic yönetti. Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'in yanı sıra Meclis Başkanı Josip Leko ve hükümeti kurmakla görevlendirilen Tihomir Oreskovic de ayine katıldı.

Kosova'nın başkenti Priştine'deki Rahibe Teresa Kilisesi'nde düzenlenen Noel ayinini ise Kosova Başpiskoposu Dode Gjergji yönetti. Ayinde mum yakılıp dua edildi.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki "İsa'nın Kalbi" Kilisesi'nde ve Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Katolik kilisesinde de Noel dolayısıyla ayinler düzenlenirken, dini liderler dünyaya barış gelmesi için dua etti.
Kaynak: AA