Balıkesir'de Tatbikat

"Kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer sızıntı" durumlarına karşı hazırlıklı olmak için tatbikat gerçekleştirildi

Balıkesir'de, "kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer sızıntı" durumlarına karşı hazırlıklı olmak için tatbikat yapıldı.

Atatürk Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan tatbikata, AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri katıldı.

AFAD Şube Müdürü Muharrem Günvaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatbikatın olası bir sızıntı ya da saldırılara karşı hazırlıkların ölçülmesi için yapıldığını söyledi.

Sağlık Müdürlüğünün talebi üzerine tatbikat yaptıklarını belirten Günvaran, şunları kaydetti:

"İlimizde böyle bir vaka olduğunda birimler arası iletişimi sağlamak ve herhangi bir olayda aktif olarak neler yapabildiğimizi görmek istiyoruz. Bu tatbikat ile ilin kapasitesini belirleyerek bundan sonraki olaylarda nasıl bir müdahale yapacağımızı öngörmek için bu tatbikatı yapıyoruz. Bu tatbikatları daha fazla yapıp, mükemmeli yakalamaya çalışacağız."

Tatbikatta nükleer sızıntı ihbarı üzerine olay erine gelen AFAD ekipleri, giydikleri özel elbiseler ile radyasyondan etkilenen iki kişiye müdahalede bulundu. Gaz maskeleri takılan iki kişi ekipler tarafından özel olarak kurulan çadıra götürülerek, dezenfekte edildikten sonra en yakın hastanelere nakil edildi.
Kaynak: AA