Türkiye Sağlıklı Ve Hareketli Hayat Programı

AMASYA – Amasya'nın Taşova ilçesinde Sağlık Bakanlığınca yürütülen Türkiye Sağlıklı ve Hareketli Hayat Programı kapsamında okullara bisiklet dağıtımı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, yaptığı açıklamada, hareketli olmanın kişiyi her zaman sağlıklı kıldığını vurguladı. Bisiklet kullanımının toplum tarafından çocuk oyunu gibi algılandığını, oysa gelişmiş toplumlarda bir hayat tarzı olarak görüldüğüne dikkati çeken Tümer, "Bisiklet kullanımının birçok faydası var. Bunlar ekonomik getirisi, park sorunu olmayışı ve en önemlisi sağlıklı yaşama büyük katkı sağlamasıdır" dedi.

Obezite ile mücadele eden ülkelerin açlıkla mücadele eden ülkelerin karınlarının doymasından daha fazla parayı "zayıf kalalım" diye harcadıklarına işaret eden Tümer, oysa hareketli olmanın kişiyi her zaman sağlıklı ve dinç tuttuğunu söyledi.

Tümer, Sağlık Bakanlığınca yürütülen Türkiye Sağlıklı ve Hareketli Hayat Programı kapsamında ilçemizdeki 10 okula öğrencilerin kullanımı için 21 bisiklet verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA