Hububatta Kuraklık Tehlikesi
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, yağışsız geçen Kasım ve Aralık aylarının tarım için tehlikeli olabileceğini söyledi.

Aynı durumun İç Anadolu başta olmak üzere diğer bölgelerde de yaşandığını ifade eden Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Kasım ve Aralık ayının yağışsız geçmesi ve bilhassa buğday başta olmak üzere hububat için çok gerekli olan kar yağışının gerçekleşmemesi önümüzdeki yıl için hasadı etkileyebilecek bir olumsuzluktur. Kuraklığın da TARSİM kapsamına alınmasını teklif ediyoruz” dedi.
Azalan yağışların aynı zamanda su havzalarını da etkilediğini belirten Matlı, Marmara Bölgesi su havzasında yüzde 58, Susurluk havzasında yüzde 42, Kuzey Ege havzasında yüzde 39 oranında azalan yağışların Konya bölgesinde yüzde 78’e kadar çıktığını dile getirdi.
