Cumhuriyet'in kafası çok karışık

Adını yalan haberleriyle duyuran ve HDP’nin parti bülteni gibi çıkan Cumhuriyet gazetesi, yine bir tuhaflık yaptı. Cumhuriyet, “Cizre'de üç hilalli sorti” başlıklı haberinde Şırnak’ın Cizre ilçesini Diyarbakır’ın ilçesi olarak yer vererek ülkeden bihaber olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumhuriyet'in kafası çok karışık
Cumhuriyet'in kafası çok karışık
Her geçen gün yeni bir ihanete adını yazdıran ve Paralel Yapı güdümünde çıkarıldığı iddia edilen Cumhuriyet gazetesi, bu sefer rotayı şaşırdı. HDP'nin parti bülteni gibi çıkan Cumhuriyet, internet sayfasında verdiği tuhaf haberlerine yenisini ekledi.

CUMHURİYET: CİZRE DİYARBAKIR'A BAĞLI DEĞİL Mİ?


Paralel Yapı'ya karşı gerçekleştirilen ‘silme operasyonu'nu eleştirmek isteyen Cumhuriyet, “Cizre'de üç hilalli sorti” başlıklı haberinde Şırnak'ın Cizre ilçesini Diyarbakır'ın ilçesi olarak yer verdi. Sosyal Medyada alay konusu olan Cumhuriyet'in söz konusu haberinde şu ifadeler yer aldı: “Günlerdir operasyonların sürdüğü Diyarbakır Cizre'de savaş uçakları gökyüzünde üç hilal çizdi”

Cumhuriyet'in kafası çok karışık

KOMİK DURUMA DÜŞTÜ SONRA DÜZELTTİ


Komik duruma düştüğünü gelen tepkiler üzerine anlayan Cumhuriyet, daha sonra haber içerindeki ifadeyi değiştirerek “Günlerdir operasyonların sürdüğü Şırnak Cizre'de savaş uçakları gökyüzünde üç hilal çizdi” diyerek içeriği düzeltti.

CUMHURİYET'TEN '3 HİLAL' HABERİ


Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan “Cizre'de üç hilalli sorti” başlıklı haber tartışma yarattı. HDP'li vekil Ferhan Encü'nün de paylaştığı gökyüzünde uçağın arkasındaki izleri hilale benzeten fotoğraf sonrasında, uçuş doktoru olan Semih Dikkatli, “Buna 4 kol uçuşu denir ve sağa toplu manevra yapılıyor. Her yerde böyle görünür” diyerek habere tepki gösterdi.

Cumhuriyet'in kafası çok karışık

UÇUŞ DOKTORU SEMİH TİKKATLİ: BUNA 4 KOL UÇUŞU DENİR

Haberin ardından uçuş doktoru Semih Dikkatli, o fotoğrafla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu nasıl haber. Buna 4 kol uçuşu denir ve sağa toplu manevra yapılıyor. Her yerde böyle görünür. Baktığınızda orada 4'üncü uçağın izi de var. Bu uçuş Ankara'da da böyle görünür, özel bir anlam içermez. Aralık mecburidir.”

Dikkatli, Cumhuriyet gazetesine de 'PKK medyasından aldığını sorgulamadan servis eden bir gazete. Geçmişini düşününce yazıklar olsun' ifadeleriyle tepki gösterdi.

Dikkatli şöyle devam etti: 'Dördüncü izi gördünüz mü? Ve evet o izler en çok dönüş paternlerinde çıkar. Yavaşlama etkiler. Bakarsanız yüksek hızda ve yavaşlama halinde motor açılır ve kapanır. Bu motordan çıkışı etkiler. Su bulutlaşır.”