'Balıkçılıkta Kadın Eli Projesi'

İzmir'de "Balıkçılıkta Kadın Eli Projesi"nin tamamlayan 92 kadına sertifikaları verildi

İzmir'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Balıkçılıkta Kadın Eli Projesi"nin tamamlayan 92 kadına sertifikaları verildi.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende, İzmir'de kırsal alanda gelir seviyesi düşük kadınlara kültür balıkçılığı konusunda mesleki eğitim vermek ve sektörde istihdam etmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce oluşturulan ve 10 ay süren "Balıkçılıkta Kadın Eli Projesi"ni tamamlayan 92 kadın düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, projenin amacına ulaştığını belirterek, eğitimlerde 184 saat ders yapıldığını söyledi. Proje kapsamında bazı kursiyerlerin yurt dışına gönderdiklerini ifade eden Güldal, oralardaki tesisleri gezme ve çalışmaları yerinde görme imkanları olduğunu anlattı.

Projeye Dikili'den katılan Gülşerif Kurugöl ise, uygulama eğitimini gördüğü bir şirkette işe başladığını anlatarak, "Ben aslen Sivaslıyım. Balıkçılığın ne olduğunu bilmezken şu anda balıkçı oldum, çok mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından 92 kursiyere sertifikaları verildi.

Törene, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Urla Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek ve Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ile kursiyerlerin yakınları katıldı.
Kaynak: AA