Yunanistan Parlamentosu'nun Filistin'i Tanıması

EDİRNE - Filistin İstanbul Konsolosu Abdülkerim El Hatip, Yunanistan Parlamentosu'nun, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı almasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Temennimiz bu tür gelişmelerin devam etmesi" dedi.

Hatip, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaretinde, gazetecilerin sorusu üzerine, Yunanistan Parlamentosu'nun, Filistin'i devlet olarak tanımasına yönelik kararını değerlendirdi.

Filistin'in her geçen gün farklı ülkelerce "devlet" olarak tanındığını ifade eden Hatip, şöyle konuştu:

"Avrupa'da pek çok devlet Filistin'i devlet olarak tanıyor. Yunanistan Parlamentosu'nun, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı alması bizi gururlandırıyor. Temennimiz bu tür gelişmelerin devam etmesi. Parlamentoların devleti temsil olarak kabul etmesi güzel ama biz bu kararların devlet politikası haline gelmesini istiyoruz. Filistin davası haklı bir dava. İsrail zulmünde yaşayan halkımız da inşallah özgürlüğüne kavuşacak. Filistin'i şimdiye kadar 138 devlet tanıdı."

Hatip, bir gazetecinin, "İsrail ile Türkiye arasında bir yakınlaşma başladı mı?" sorusu üzerine de, "Biz Türkiye'ye saygılıyız. Ömer Çelik de bir açıklama yaptı konu üzerinde. Bu daha bir süreçtir, görüşmeler devam ediyor. Anlaşma falan yok" diye konuştu.

Kaynak: AA