Yarım Asırda 17 Çocuk!
Gaziantep’te yaşayan yarım asırlık Güngör çiftinin 17 çocuğu, 24 torunu bulunuyor. Çift çocuklarının isimlerini hatırlamakta bile zorlanıyor.

Bu kadar çok çocuk dünyaya getirmekten pişman olmadıklarını belirten çift, "Çocukları çok seviyoruz. Yok pişman değiliz. dünya çok şirin. çocuklar da şirin oluyor. Çocukların bu kadar zahmetli olduğunu düşünmedik. Bir şekilde baktık, büyüttük. bazılarını evlendirdik. Bazıları ise kendileri çalışıyor, kendi düğünlerini kendi yaptı" dedi.
250 hanenin bulunduğu mahallenin 30’u aşkın hanesinde akrabaları olduğunu belirten çift, bin kişinin yaşadığı mahallenin toplam nüfusunun yüzde 10’nun ise Gügör soyadını taşıdığını kaydetti.
Mahallenin hemen her tarafından çocuklarının ve torunlarından birinin çıktığını belirten çiftin yaşadığı ev ve bahçesi ise çocuk kreşlerini aratmayan görüntülere sahne oluyor. Torunlarla bir araya geldiklerinde çocuk ve torunlar eve sığmazken, küçük bebeklerden bazıları ise ana kucağı yerine ’leğen’de kalıyor.
Ailenin en büyük üçüncü çocuğu olan Sülbiye Gügör ise çok sayıda kardeşi ve yeğeni olmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
Ailesinden ve kardeşlerinin sayısından utanmadığını belirten Sülbiye Güngör, "Bu kadar kardeşimin olmasından çok memnunum. Annemden, babamdan ve kardeşlerimden asla utanmıyorum. Ben de çocukları çok seviyorum" diye konuştu.
Kendisinin bel fıtığı ve diyabet gibi rahatsızlıklarının bulunduğunu belirten Sülbiye Göngör, yatalak olup, çocuğunun olmamasından endişe ettiğini kaydetti.
Sülbiye Güngör, "Çocuklara bakması zor değil. Bakılır ama yeterki maddi imkanlarımız iyi olsun. Ben asıl bir daha çocuğumun olmamasından korkuyorum. Ben hastayım, bel fıtığı ve diyabet rahatsızlığı var. Yatağa düşmekten korkuyorum" diye konuştu.
Artık çocuk sahibi olmak istemediklerini belirten çift, hayırseverlerin yardım elinin uzanmasını bekliyor.,
