'Yarasa' 30 Yıl Sonra İzmir'de

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 30 yıl önce de sahnelediği "Yarasa" operetiyle yarın seyircinin karşısında olacak.

Johan Strauss tarafından bestelenen "Yarasa" operetinin yönetmeni Haldun Özörten, gazetecilere yaptığı açıklamada, operet denilince birçok kişinin aklına ilk gelen eserler arasında yer alan "Yarasa"nın, dünyada birçok operanın yılbaşı klasiği olduğunu söyledi.

İZDOB tarafından en son 30 yıl önce sahnelenen operete hazırlık sürecinin 6 ay sürdüğünü dile getiren Özörten, "Çok zevkli, eğlenceli, görsel şovuyla da seyircilerin eve keyifle gitmeleri garanti" ifadesini kullandı.

"Eisenstein" rolünü üstlenen tenor Hakan Aysev de 15 yıl önce İZDOB Müdürlüğü görevinden ayrıldığını belirterek, "İZDOB sahnesine 15 yıldan bu yana çıkmıyorum. Yarasa, benim de prömiyerim gibi olacak. Ayrıca son zamanlarda verdiğim 60 kiloyla kostümlerim de daha rahat oturuyor" diye konuştu.

Operet oynamanın zorluğuna değinen Aysev, ekip olarak iyi iş çıkardıklarına inandığını kaydetti.

Elhamra Sahnesi'nde yarın izleyicisiyle buluşacak operette, Levent Gündüz, Ayşe Tek, Aytül Büyüksaraç, Eylem Duru, Evren Işık, Şeniz Çimen, Elif İpek, Seza Agun, Sevinç Demirağ, Sevil Yarar, Melisa Yenal, Murat Direk, Ziya Elmacı, Nejad Beğde, Eray Kocatürk, Tankut Eşber, Kaner Sümer, Murat Duyan, Cihan Özmen, Nazlı Alptekin, Zafer Rengim Baykal, Evrim Özülgen ve Hasan Alptekin sahne alacak.

Şef İbrahim Yazıcı'nın orkestrayı, Nicoletta Olivieri'nin koroyu yönettiği operette, dekor tasarımı Kaan Güreşçi, kostümler Gülay Korkut, ışık tasarımı Müfit Özbek ve koreografi Nilgün Demireller'e ait.

Üç perdeden oluşan 2,5 saatlik operette, Eisenstein'nın maskeli balo sonrası yarasa kostümü giymiş arkadaşı Dr. Falke'yi gülünç duruma düşürmesinin ardından, Dr. Falke'nin bunun intikamını almak için yaptığı plan ve devamında gelişen olaylar konu ediliyor.

Operetin ikinci temsili de cumartesi günü aynı mekanda gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA